پوست و مو 12 اسفند 1403 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

تمام خواص سالیسیک اسید برای پوست


 خواص سالیسیک اسید برای پوست آن را به یکی از مواد مراقبتی پوست بدل کرده است؛ یکی از محبوب‌ترین موادی که در محصولات بهداشتی از آن استفاده می‌کنند. این اسید را برای رفع خشکی‌های فصلی پوست، درمان جوش و آکنه و التهاب به کار می‌برند. ابتدا باید مشکلات پوستی را شناسایی کرد تا بتوان برای درمان به سراغ سالیسیک اسید رفت.

 اسید سالیسیک باتوجه‌به شدت مشکل پوستی در غلظت‌های متفاوتی تجویز می‌شود. این اسید دارویی است که به‌صورت محلول موضعی و کلاستر در داروخانه‌ها در دسترس است. به طور کل یکی از مهم‌ترین خواص سالیسیک اسید برای پوست این است که سلول‌های جمع شده در یک نقطه را از بین می‌برد. همین ویژگی آن را به یکی از بهترین مواد برای حفظ سلامت پوست تبدیل کرده است. برای این که بتوانید بهترین نتیجه را از مصرف این اسید بگیرید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. به دلیل این که استفاده نادرست و غیراصولی عوارض جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: خواص پیله ابریشم برای پوست چیست؟

 درباره سالیسیک اسید

 از اصلی‌ترین خواص سالیسیک اسید برای پوست می‌توان به این اشاره کرد که نوعی بتا هیدروکسی اسید است که کار لایه‌برداری را انجام می‌دهد. این اسید به طور طبیعی از عصاره درخت بید به دست می‌آید. این اسید در برخی از میوه‌ها و سبزی‌ها هم دیده شده است. حجم زیادی از این اسید در بازار در محصولات بهداشتی استفاده می‌شود که به طور شیمیایی تهیه می‌شوند. به این شکل که ابتدا قسمت فعال هیدروکسی را از مولکول جدا می‌کنند. بعد مولکول کربوکسیلیک اسید حاصل می‌شود که به‌جای حلال در آب در چربی حل می‌شود. شاید خواص مهم این اسید به همین ویژگی مربوط باشد که آن را به یک ترکیب ضد جوش و اثرگذار تبدیل کرده است.

 این اسید با حل‌کردن ماده چسبانده میان سلولی که پوسته‌ها را در لایه شاخی به هم وصل می‌کند موجب سرعت‌بخشیدن به عمل پوسته ریزی می‌شود. این کار در عمل موجب سست‌شدن کراتین می‌شود. این اثر کراتولیتیک دارو می‌تواند در نهایت به یک اثر ضدقارچی نیز منجر شود. زیرا برداشت استراتوم کورنئوم در کاهش رشد قارچ پوستی مؤثر است. یکی دیگر از خواص سالیسیک اسید برای پوست این است که ویژگی ضدعفونی‌کنندگی هم دارد. این اسید قدرت زیادی دارد و می‌تواند به عمق پوست نفوذ کند. به همین علت هم این توانایی را دارد که ریشه پوستی را به اندازه سطح آن پاک کند.

 نحوه کارکرد سالیسیک اسید روی پوست

 خواص سالیسیک اسید برای پوست در ویژگی‌های آن نهفته است. حلالیت این اسید در چربی با ازدست‌دادن قسمتی از هیدروکسی بسیار افزایش پیدا می‌کند. به‌این‌ترتیب، این مولکول‌ها می‌توانند به‌سادگی از سد طبیعی و چرب پوست عبور کنند و خود را به عمق منفذها برسانند. قسمت اسیدی مولکول‌ها در این اسید اتصال ذره‌های چربی با پوست را در خود حل می‌کند و به این وسیله چربی‌های اضافه را حذف می‌کند.

 اشاره شد که این اسید محلول در چربی است و همین ویژگی آن را به یکی از مواد عالی برای کاربرد در محصولات مراقبت از پوست بدل کرده است. این ویژگی زمینه‌ساز خواص دیگر هم هست و موجب می‌شود که اسید بتواند به لایه‌های بسیار عمیق پوستی نفوذ پیدا کند. این ویژگی در مقایسه با مواد مشابه در این اسید بسیار موردتوجه واقع شده است. می‌توان گفت که یکی از خواص سالیسیک اسید برای پوست قدرت ضدالتهابی آن است که به بهترین شکل برای حذف التهاب‌های پوستی به کار برد می‌شود. ضمن این که استفاده از آن نتایج بسیار عالی را روی پوست دارد.

 فواید و خواص سالیسیک اسید برای پوست

 خواص سالیسیک اسید برای پوست در هر دو نوع طبیعی و شیمیایی آن یکسان است و همه آنها تأثیرات ضدالتهابی و محافظت از عصب را دارا هستند. این اسید باتوجه‌به دوز و نوع محصولی که در آن استفاده شده است فواید مختلفی دارد که برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • اسید سالیسیک خاصیت ضد آکنه دارد و برای محافظت از پوست‌های مستعد جوش گزینه بسیار مناسبی تلقی می‌شود. این اسید جوش‌های سرسفید و سرسیاه را از ریشه از بین می‌برد و مانع از تشکیل دوباره آنها روی پوست می‌شود. منفذهای پوست را به طور کامل پاک‌سازی می‌کند و از جمع‌شدن چربی‌های اضافه و سلول‌های مرده در قسمت‌های مختلف جلوگیری به عمل می‌آورد. به‌خوبی می‌توان از خواص سالیسیک اسید برای پوست بهره برد، به شرط این که زیر نظر فرد متخصص و با دوز مناسب مورداستفاده قرار گیرد.
  • اسید سالیسیک مثل یک بتا هیدروکسی اسید عمل می‌کند و به سفت‌شدن منفذهای پوستی کمک می‌کند. در نهایت منفذها را از حالت عادی کوچک‌تر نشان می‌دهد و یک قابض ملایم پوست است.
  • ترشح زیاد سبوم طبیعی موجب چرب شدن و بسته‌شدن منفذهای پوستی می‌شود. این مسئله لایه‌برداری و ازبین‌بردن سلول‌های مرده پوست را مختل و در نتیجه التهاب‌های قرمز و آکنه‌های دردناکی در پوست ایجاد می‌کند. یکی از خواص سالیسیک اسید برای پوست این است که سبوم اضافه را کاهش می‌دهد. زیرا می‌تواند ترکیب‌های چربی سطح پوست را تجزیه کند و چرخه باکتری‌های طبیعی را معتدل سازد.
  • سالیسیک اسید لکه‌های پوستی را نیز درمان می‌کند. این کار با را به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و لایه‌برداری که دارد انجام می‌دهد. این اسید ماده‌ای مطلوب برای از بین جای جوش، لک‌های باقی‌مانده از هایپرپیگمنتیشن و لکه‌های تیره و مقاومی است که روی پوست تشکیل می‌شوند. همان‌طور که کار لایه‌برداری را با ملایمت انجام می‌دهد، هیچ حساسیت و التهابی به وجود نمی‌آورد.

 خواص سالیسیک اسید برای پوست و شیوه استفاده از آن

 برای این که بتوانید از این خواص سالیسیک اسید برای پوست به‌خوبی استفاده کنید، نظارت یک فرد متخصص ضروری است. این اسید محصولی است که به‌تنهایی می‌توان از آن استفاده کرد. اما در انواع سرم‌ها، تونرها، کرم‌ها، شوینده‌ها و لوسیون‌های بهداشتی نیز به کار برده می‌شود. هر محصولی باتوجه‌به نوع کاربری که دارد باید به شکل خاص خود مورداستفاده قرار گیرد. بهترین شیوه برای استفاده از محصولات دارای سالیسیک اسید مطالعه بروشور و کاتالوگ آن است.

 شوینده‌های سالیسیک اسید کاربرد بیشتری از بقیه دارند و استفاده از آنها ساده است. کاربرد آنها برای حذف چربی‌ها و پاک‌سازی منفذهای پوستی علاوه بر ساده‌بودن سریع نیز هست. کنترل مقدار چربی و پایین آوردن تکثیر باکتری‌ها مهم‌ترین کاری است که این شوینده روی پوست انجام می‌دهد. خواص سالیسیک اسید برای پوست آن را به بهترین شوینده برای پوست‌های چرب تبدیل کرده است که جوش‌های سرسیاه و سرسفید را در مدت کوتاهی حذف می‌کند. این شوینده‌ها را باتوجه‌به نوع جنس و مقدار حساسیت آن تجویز می‌کنند. هر چه پوست حساس‌تر باشد، مقدار میزان مصرفی در هر روز باید کمتر شود.

 خواص سالیسیک اسید برای پوست و مراقبت‌های پس از لایه‌برداری

 برای سودمند شدن از خواص سالیسیک اسید برای پوست باید به مصرف داروهای دیگر نیز توجه شود. دست‌کم تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف محصولات این اسید نباید از اسیدهای دیگر و رتینوئید استفاده شود. بعد از مصرف سالسیسک اسید پوست شروع به پوسته‌پوسته شدن می‌کند و ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد. در طی این یک هفته می‌توان از مرطوب‌کننده‌ها و پاک‌کننده‌های ملایم روی پوست استفاده کرد. پوست جدید از حساسیت زیادی برخوردار است و نباید در معرض اشعه خورشید قرار گیرد. استفاده از ضدآفتاب در طی مصرف این اسید لازم است. با محافظت و مراقبت بیشتر از پوست نتیجه محصولات حاوی سالیسیک اسید ممکن است چند ماهی روی پوست دوام داشته باشد.

 نکته‌های مهم در زمان مصرف سالیسیک اسید

 درست است که خواص سالیسیک اسید برای پوست را نمی‌توان انکار کرد، اما در حین استفاده از مواد حاوی این اسید باید به نکته‌های مهمی توجه شود:

  • نکته اول که به آن اشاره شد این است که مطالعه بروشور محصول الزامی است و دستورالعمل درج شده روی برچسب محصول باید به‌دقت دنبال شود.
  • پیش از استفاده از سالیسیک اسید باید تست حساسیت انجام گیرد. در صورت مشاهده واکنش آلرژیک نباید مصرف شود.
  • مصرف بیش از اندازه دوز توصیه شده ممکن است مصرف‌کننده را با دردسرهای جدی مواجه کند.
  • تعداد دفعه‌های تجویز شده برای هر فرد متفاوت است و هر کس باید به طور دقیق بر اساس دستور پزشک از داروی خود استفاده کند.
  • خواص سالیسیک اسید برای پوست کودکان مناسب نیست و نباید برای آنها مورداستفاده قرار گیرد.
  • در زمان مصرف محصولات دارای سالیسیک اسید، پوست باید کمتر در برابر اشعه‌های خورشید باشد.
  • سالیسیک اسید نباید با چشم، دهان و داخل بینی تماس پیدا کند. مراقبت‌های پزشکی بعد از قورت‌دادن این اسید به‌صورت اتفاقی الزامی است.
  • پوست کسانی که برای اولین‌بار از سالیسیک اسید استفاده می‌کنند ممکن است دچار خشکی، تحریک، سوزش، خارش، پوسته‌پوسته شدن و قرمزی شود. در این صورت، مصرف دارو باید متوقف و برای مشاوره به پزشک متخصص مراجعه شود. در صورت مشاهده مسمومیت با این اسید باید به‌سرعت برای مراقبت‌های پزشکی اقدام شود.
  • افرادی که در آستانه شروع تست آزمایشگاهی هستند بهتر است سالیسیک اسید مصرف نکنند.
  • زنان باردار و شیرده نیز نباید از این ماده روی پوست خود استفاده کنند.
  • کسانی که به بیماری‌های زمینه‌ای دچار هستند، ممکن است این ماده بر روی کبد و کلیه آنها تأثیر بگذارد.
  • درصورتی‌که فردی پس از گذشت ۶ تا ۸ هفته نتیجه‌ای از خواص سالیسیک اسید برای پوست به دست نیاورد، باید با پزشک معالج خود تماس بگیرد.


منبع : bumag.ir

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
نظرات