به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مناظره انتخاباتی میان نمایندگان محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و مسعود پزشکیان روز یکشنبه در دانشگاه علوم تحقیقات تهران به همت انجمن اسلامی دانشگاه علوم تحقیقات برگزار شد. مصطفی کواکبیان به عنوان نماینده پزشکیان، امیرحسین ثابتی به عنوان نماینده جلیلی و موسی پورموسوی به عنوان نماینده قالیباف حاضر بودند.
به روایت ایسنا، بخشی از این مناظره به طرح سوالات دانشجویان از نمایندگان نامزدها اختصاص یافت.
دانشجویی از ثابتی پرسید: چه ضمانتی است که وقتی جلیلی رئیس جمهور شد ایران را با بحران روبرو نکنند؟
ثابتی پاسخ داد: به جلیلی تهمت زدند که عامل تحریم بود. سوالم این است که در دورهای که آقای ظریف مسوولیت داشت چرا تحریمهای ایران از ۸۰۰ به ۱۵۰۰ افزایش یافت؟ آن زمان که جلیلی کارهای نبود. بخشی از تحریمها نیز ریشه در آقای لاریجانی دارد که این روزها غیبش زده و نیست تا پاسخ دهد. هر کس رئیسجمهور شود آمریکا فشار و تحریمها را از ایران بر نخواهد داشت. تحریم ابزاری است که آمریکا علیه ایران و بسیاری دیگر از کشورها اعمال میکند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر کسی مدعی شود که با مذاکره تحریمها را رفع خواهد کرد بدانید که یا دروغ میگوید و یا اطلاعاتش کم است.
دانشجوی دیگری هم از پورموسوی پرسید: آقای قالیباف چه کاری میخواهند انجام دهند که در دوره نمایندگیاش انجام نداده است؟
پورموسوی پاسخ داد: سوال خوبی پرسیدید. قالیباف رئیس مجلس شد اما شهادت رئیس جمهور باعث شد که ایشان بار دیگر وارد کارزار انتخابات شوند. ایشان خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده است. این مردم هستند که میگویند قالیباف رئیس مجلس باشد یا رئیس جمهور.
وی ادامه داد: البته قالیباف فردی اجرایی است و در قامت رئیس جمهور موفقتر خواهد بود البته با تجربهای که در حوزه قانونگذاری به دست آورده است بهتر میتواند کشور را اداره کند.
دانشجوی دیگری از ثابتی پرسید: جلیلی در سال ۱۳۹۲ نتوانست حرف راستی در واکنش به جبهه اصلاحات را ثابت کند، چه ضمانتی هست که ایشان بتواند بعد از رئیس جمهور شدن به موقع پاسخ دهد و جریانسازی کند؟
ثابتی پاسخ داد: وظیفه رئیسجمهور جریانسازی نیست بلکه حرف زدن صادقانه با مردم است. شاید درست باشد که آقای جلیلی یک حرف درستی در سال ۱۳۹۲ بیان کرد که نتوانست آن را خوب جا بیندازد. صداقت جلیلی اهمیت دارد. جریانسازی با رسانههاست و رئیس جمهور باید با مردم صادقانه رفتار کنند.
در ادامه این برنامه کواکبیان نماینده پزشکیان در این مناظره گفت: دوستان ما در مجلس گفتند قالیباف به ما قول داد که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمیکند اما دیدیم که احساس وظیفه ایشان موجب شد، حرفش را عوض کند.
وی خاطرنشان کرد: خیلی حرفهای زیادی میشود زد اما باید دید در کدام سخنان عنصر صداقت وجود دارد. این دنیا میگذرد اما روز قیامت باید پاسخگو باشیم. عنصر صداقت از حلقههای مفقوده سیاست بسیاری از سیاستمداران ماست. شهادت میدهم طی ۸ سال کار با پزشکیان در مجلس هشتم و دهم چیزی جز صداقت از ایشان ندیدم. ایشان ایراداتی هم دارد اما صادقانه صحبت میکند اما برخی یاد گرفتند که عملکردشان را فراموش کند و صداقت را کنار گذارند و جور دیگهای سخن بگویند.
همچنین ثابتی نماینده جلیلی در این مناظره گفت: رای آقای جلیلی انتخاب بین بد و بدتر نیست. معتقدم جدیترین گزینه در بین کاندیداهاست. هیچ جا پایش را خطا نگذاشته و هیچ شبههای متوجه خانوادهاش نیست. رای به جلیلی رای به روزمرگی نیست بلکه رای به ساختن ۲۰ سال آینده کشور است. او میداند در انبوه مشکلات کشور، دست را روی چه مشکلاتی بگذارد تا کشور از این وضعیت خارج شود.
وی درباره دلیل دفاع از جلیلی گفت: بنده چون در مجلس هشتم به خوبی میدانم اگر بهترین قوانین هم نوشته شود اگر درست اجرا نشود کشور مشکلاتش پایان نمییابد به همین دلیل از ایشان حمایت میکنم.
پورموسوی نماینده قالیباف هم گفت: بنده از اینکه توهین یا بیادبی کردم، عذرخواهی میکنم. امیدوارم رویکرد حکمرانی متوجه عقلانیت شود. قالیباف از سال ۱۳۸۴ موسسه اندیشه و عمل را تاسیس کرد و این موسس ۲۱ هزار صفحه برای اداره کشور تهیه کرده است. کشور باید امور ملی را از امور محلی تفکیک کند تا مشکلات بهتر حل شود. ایشان کارنامه موفقی در اداره جبهه جنگ در دوران دفاع مقدس داشت.
وی ادامه داد: آقای قالیباف به هیچکس حتی نمایندگان قول نداده است. ایشان در جلسه فراکسیون و صحن علنی مجلس گفت: «آمدم نماینده مجلس شوم و نمایندگی مردم تهران را افتخار خودم میدانم.»
29219