خواص جلبک دریایی برای پوست موجب شده است جلبک دریایی را در ساخت لوازم بهداشتی و آرایشی و محصولات مراقبتی به کار ببرند. جلبکها به دو شکل در دریا و اقیانوسها یافت میشوند. نوعی از جلبکها ریز و میکروسکوپی هستند و نوع دیگر برگهای بزرگی دارند. محیط زندگی آنها باید مرطوب و دارای نور باشد. وجود جلبکها در اکوسیستم دریا و اقیانوسها ضروری است.
نکته اساسی درباره جلبکها این است که آنها سهم مهمی را در تولید اکسیژن سطح زمین دارند. ضمن این که منبع تغذیه مهمی برای موجودات آبزی محسوب میشوند. نباید این مسئله را فراموش کرد که برای داشتن پوستی درخشان و زیبا تنها استفاده از لوازم بهداشتی و مراقبتی کافی نیست و مجموعهای از عوامل مانند سبک زندگی، ژنتیک، تغذیه و ورزش در آن اثرگذار هستند. برای استفاده از جلبک دریایی برای رفع مشکلات پوستی باید با افراد متخصص و پزشک مشورت کنید. انتخاب محصولات پوستی حاوی جلبک دریایی باید بر اساس شناخت صورت گیرد. در ادامه درباره خواص جلبک دریایی برای پوست اطلاعاتی آورده شده است.
بیشتر بخوانید: فواید سرکه سیب برای سلامتی چیست؟
خواص جلبک دریایی برای پوست به نوع و رنگ آن بستگی دارد. اقیانوسها و دریاها غنی از آب نمک و نور خورشید هستند و به همین دلیل است که جلبکهای رشدیافته در این محیطها از خواص ویژهای برخوردار هستند. جلبکها حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، پروتئین، پپتید فعال زیستی، آنزیم، پلیساکارید، اسید چرب و ویتامین هستند. این ترکیب در جلبکها موجب شده است که جلبک یک ماده دارای آنتیاکسیدان، ضد میکروب و ضدالتهاب باشد. همه این خصوصیات در کنار هم جلبک را به اکسیر جوانی تبدیل کرده است.
آنها به طور معمول در سه رنگ قرمز، قهوهای و سبز دیده میشوند. جلبکهای سبز در بخشهایی نزدیک سطح آب رشد مییابند. جلبکهای قرمز را میتوان در عمق اقیانوسها و دریاها یافت. جلبکهای قهوهای در میان این دو و نزدیک ساحلها رشد میکنند. آنها سرشار از مواد مغذی هستند که برای بدن و همچنین پوست انسان مفید است. جلبکها باتوجهبه عمقی که در آن رشد پیدا مییابند و همچنین موقعیت نور و کیفیت آب انواع مختلفی دارند. خواص جلبک دریایی برای پوست بسته به رنگ آن متفاوت است.
خواص جلبک دریایی برای پوست و انواع آن عبارتاند از:
خواص جلبک دریایی برای پوست به علت مکان رشد غنی آن است. البته جلبک نهتنها برای پوست بلکه برای رفع برخی مشکلات سلامتی نیز توصیه میشود. پیش از استفاده از جلبک برای درمان بیماریها باید با پزشک متخصص مشورت کنید. کالری ۱۰۰ گرم جلبک برابر است با ۲۹۰. از مواد موجود در جلبک میتوان به پروتئین، کربوهیدرات، چربی، قند و فیبر اشاره کرد.
کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، سدیم و روی از مواد معدنی مهم جلبکها به شمار میروند. آنها دارای انواع ویتامینهای ب ۶، ث، آ، ای و کا و همچنین تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و اسیدفولیک هستند. ضمن این که بتاکاروتن موجود در ویتامین آ را نیز دارند. ارزش غذایی جلبک موجب شده است از آن در تهیه مواد غذایی و برخی خوراکیها استفاده کنند.
از مهمترین خواص جلبک دریایی برای پوست میتوان به آبرسانی، ترمیم و تقویت آن اشاره کرد. از جلبک برای رفع مشکلات جوش و آکنه، سلولیت و چینوچروک نیز استفاده میشود. میگویند جلبک خاصیت ارتجاعی پوست را بالا میبرد. در مواقعی میتوان از آن برای سمزدایی هم استفاده کرد. به طور کل، میتوان گفت که انواع جلبکها سلامت و شادابی را پوست برمیگرداند و دفعکننده سموم هستند. ضمن این که میتوانند مواد معدنی ضروری برای پوست را تأمین کنند.
جلبک دریایی به علت داشتن آنتیاکسیدان و اسیدهای آمینه منبع مناسبی برای استفاده در محصولات مراقبت از پوست است. زیرا میتواند مسئولیت تولید کلاژن و کراتین را در بدن بر عهده بگیرد. جلبک یکی از بهترین مواد برای پاکسازی پوست است. با آن میتوان برای ازبینبردن جوشهای ریز سرسفید، سرسیاه و چربیها و سلولهای اضافه اقدام کرد. با اسکراب جلبک دریایی سلولهای مرده و دیگر ناخالصیهای سطح پوست حذف میشوند و برای آبرسانی به لایههای عمیق پوست میتوان از ماسکهای حاوی جلبک استفاده کرد.
یکی از خواص جلبک دریایی برای پوست ازبینبردن جوش و آکنه است. جلبک به طور مؤثر بخش زیادی از التهابهای پوستی را کاهش میدهد و به تغذیه سالم پوست کمک زیادی میکند. تونرهای حاوی جلبک دریایی به طور طبیعی برای نرمال کردن PH پوست کاربرد دارند. آنها به چربیهای لازم برای پوست آسیبی وارد نمیکنند و برای حفظ تعادل چربی پوست اثرگذارند.
ماسکهای حاوی جلبک دریایی برای پوست زیر چشم نیز مفید هستند. میتوان برای رفع تیرگی و کبودی و ترمیم این بخش از پوست روی خواص جلبک دریایی حساب کرد. با استفاده از جلبکها میتوان بدون چربی اضافه از هیدراته شدن مناسب پوست مطمئن بود. یکی دیگر از خواص جلبک دریایی برای پوست این است که در مقابل اشعه ماورایبنفش بهعنوان یک محافظ عمل میکند.
برای بهرهبردن از خواص جلبک دریایی برای پوست باید آن را به طور طبیعی برداشت کرد. خوب است که مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه خود (با مشورت متخصص) قرار داد. بسیاری از افراد به دلیل تأثیری که جلبک دریایی در دستگاه گوارش دارد از آن برای کاهش وزن استفاده میکنند. انواع جلبکهای دریایی بهصورت گسترده در محصولات متنوع بهداشتی و آرایشی و محصولات مراقبت از پوست مورداستفاده قرار میگیرند. کافی است در هنگام خرید این محصولات به برچسب مشخصات آنها دقت کنید و محصولات حاوی جلبک دریایی را تهیه کنید.
جلبکها تنها بهصورت موضعی استفاده نمیشوند و به شکل خوراکی هم وجود دارند. ضمن این که قرصهایی در بازار وجود دارند که از جلبکهای دریایی تهیه میشوند و با خوردن آنها میتوان از مواد مغذی جلبکها بهرهمند شد. امکان سودمند شدن از خواص جلبک دریایی برای پوست به شکل ماسک نیز وجود دارد. حتی میتوان جلبک را بهصورت جدا تهیه و با آن ماسک خانگی درست کرد.
خوب است همانطور که درباره خواص جلبک دریایی برای پوست اطلاعات به دست میآورید، درباره مضرات آن نیز بدانید. انواعی از جلبکها میتوانند با منتقلشدن از جایی به جای دیگر موجب بروز کشند قرمز شوند. در موقعیتهای محیطی مناسب جلبکهای تکسلولی تکثیر مییابند و فرایندی به نام کشند قرمز رخ میدهد. در واقع، در اثر این فرایند جمعیت فیتوپلانگتونها در آب شیرین و محیطهای دریایی افزایش مییابد.
این نوع جلبکها از خود مخاطی ژلاتینی به رنگ قهوهای خارج میکنند که روی برانشی ماهیها را میگیرد و آنها را خفه میکند. ضمن این که رشد و ازدیاد آنها در سطح آب موجب میشود که نور و اکسیژن به عمق آبها نرسد. رشد زیاد جلبکها موجب ایجاد بوی نامطبوع در آن منطقه میشود که ناشی از تجزیه باکتریایی و تشکیل کف است. البته سمی بودن این نوع جلبکها هنوز مشخص نشده است.
با این که سم نوعی جلبک باعث مرگ صدفهای خوراکی شده است. اما هنوز موردی مشاهده نشده است که تماس انسان با جلبک موجب آزادشدن این سم شده باشد. این طور گفته میشود این رشد فیتوپلانگتونها است که موجب مصرف بالای اکسیژن محلول در آب میشود و ماهیها را از بین میبرد. باتوجهبه خواص جلبک دریایی برای پوست میتوان از آن برای ترمیم، پاکسازی و تقویت استفاده کرد. در بهترین حالت پیش از هر اقدامی بهتر است با افراد متخصص و پزشکان مشورت کنید.
منبع : bumag.ir