– پولیپ – polyp، تودهای مدور و امتداد یافته از مخاط خمیری شکل و آویزان است که در بعضی از قسمتهای بدن ایجاد میشود.
– پولیپ بینی، نوعی رشد غیربدخیم در داخل حفره بینی است که اکثراً به شکل دو طرفه ایجاد میشود و گاهی اندازه و تعداد پولیپها به حدی میرسد که موجب اتساع بینی و بزرگی چارچوب استخوانی آن و انسداد راه هوایی و احتقان میشود.
– پولیپهای بینی در افراد مبتلا به تب یونجه – رینیت آلرژیک)، آسم ناشی از آسپیرین و سینوزیت دراز مدت شایعترند و در بزرگسالان بیش از کودکان دیده میشوند.
– علایم پولیپ بینی عبارتند از: انسداد راه هوایی بینی – احساس گرفتگی مزمن بینی)، اختلال حس بویایی، گاهی ترشح بینی و درد صورت یا سردرد، تودماغی شدن صدا و احساس پُری – سنگین شدن) صورت و عفونت مزمن یا آلرژی مزمن بینی و سینوزیت میتواند موجب بروز پولیپ شود.
– عوارض پولیپ بینی عبارتند از: خونریزی بینی و ایجاد عفونت مکرر بینی
– برای پیشگیری از بروز پولیپ بینی باید آلرژی زمینهای را درمان نمود.
درمان های مرسوم
- پس از تشخیص بیماری با استفاده از معاینه بینی و رادیوگرافی ساده سینوسها به وسیله پزشک، ابتدا با درمان دارویی حجم پولیپها به طور موقت کاهش داده میشود. با جراحی تحت بیحسی موضعی، پولیپها برداشته میشوند.
– داروهای حاوی کورتون یا کرومولین – به شکل خوراکی یا اسپری) را میتوان به طور کوتاه مدت و با دستور پزشک به منظور کم کردن پولیپ مصرف نمود.
توجه
در صورت وجود درد خفیف در پولیپ بینی، از مصرف آسپیرین خودداری کنید زیرا ممکن است موجب خونریزی بینی یا بروز آلرژی شود. ضمناً از مصرف اسپری بینی، بدون نظر پزشک پرهیز نمایید.
– آیا پولیپ بینی میتواند موجب اختلال بویایی شود؟
ç بله. پولیپ بینی یکی از علل نسبتاً شایع اختلال عملکرد بویایی است.