غذا و دارو 26 اسفند 1403 - 3 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

هر آنچه باید درباره فواید و خواص آلبالو بدانید


فقط خواص آلبالو نیست که آن را در فهرست میوه‌های پرطرفدار تابستانی قرار داده است. آلبالو مزه‌ و طعم بسیار خوب و دلپسندی دارد که شبیه هیچ میوه دیگری نیست. میوه‌ای ترش و شیرین و آبدار که در انواع مختلف در بیشتر مناطق ایران در دسترس است. کالری آلبالو پایین است و حاوی مواد معدنی، مواد مغذی، انواع ویتامین‌ها و فیبر است.  

آلبالو خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است. سلامت دستگاه گوارش، کاهش فشار خون و افزایش قدرت ذهنی و جسمی از دیگر فواید مصرف آلبالو به شمار می‌روند. آلبالو مدت کوتاهی در فصل تابستان وجود دارد و بعد از آن به شکل خشک و یخ‌زده قابل دسترس است. البته آب آلبالو هم دارای خواص و مزه بی‌نظیری است. در ادامه درباره خواص این میوه اطلاعات بیشتری آورده شده است.

بیشتر بخوانید: از فواید کلروفیل یا سبزینه برای بدن آگاه شوید

ارزش غذایی آلبالو

خواص آلبالو به دلیل مواد مغذی است که در آن وجود دارد. به دلیل داشتن فیبر یکی از میوه‌هایی است که مصرف آن برای سلامت دستگاه گوارش توصیه می‌شود. ویتامین ث موجود در آن برای سلامت پوست، جذب آهن مواد غذایی و افزایش سیستم ایمنی بدنی کارآمد است. ویتامین کا آلبالو برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

آلبالو حاوی پتاسیم است که در کنترل فشار خون و کارکرد قلب مؤثر است. آنتی‌اکسیدانی که در آلبالو وجود دارد مانند محافظی است که در مقابل برخی بیماری‌ها مثل سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌هایی که با بالا رفتن سن بروز می‌یابند از بدن محافظت به عمل می‌آورد. جدول ارزش غذایی 100 گرم آلبالو در ادامه آورده شده است.

کالری 50
کربوهیدرات 12.18 گرم
پروتئین 1.00 گرم
چربی 0.30 گرم
آب 86.13 گرم
فیبر 1.60 گرم
قند 8.49 گرم
کلسیم 16.00 میلی‌گرم
آهن 0.32 میلی‌گرم
منیزیم 9.00 میلی‌گرم
فسفر 15.00 میلی‌گرم
پتاسیم 173.00 میلی‌گرم
سدیم 3.00 میلی‌گرم
روی 0.10 میلی‌گرم
مس 0.10 میلی‌گرم
منگنز 0.11 میلی‌گرم
ویتامین آ 64.00 میکروگرم
ویتامین ای 0.07 میلی‌گرم
ویتامین کا 2.10 میکروگرم
ویتامین ث 10.00 میلی‌گرم
ویتامین ب1 0.03 میلی‌گرم
ویتامین ب2 0.04 میلی‌گرم
ویتامین ب3 0.40 میلی‌گرم
ویتامین ب4 6.10 میلی‌گرم
ویتامین ب5 0.14 میلی‌گرم
ویتامین ب6 0.04 میلی‌گرم
ویتامین ب9 8.00 میکروگرم

برخی از مهم‌ترین خواص آلبالو

خواص آلبالو در طب سنتی کاربرد داشته و دارد. طبع این میوه سرد و خشک است. مصرف آلبالو به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی، ضددرد و ضداسپاسم برای درمان برخی بیماری‌ها توصیه می‌شود. البته به طور حتم افرادی که دارای بیماری‌های خاص هستند و می‌خواهند از فواید آلبالو برای درمان سود ببرند، پیش از مصرف باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. در ادامه درباره فواید آلبالو اطلاعات بیشتری آورده شده است.

ضد سرطان

از خواص آلبالو برای پیشگیری از بروز بیماری سرطان استفاده می‌شود. آلبالو دارای ترکیباتی مثل فنول‌ها و کاروتنوئیدها است که عملکردی شبیه آنتی‌اکسیدان‌ها دارند. این ترکیبات از بروز آسیب به سلول‌های بدن و بیماری سرطان پیشگیری می‌کنند.

سلامت دستگاه گوارش

مصرف آلبالو راه‌حلی طبیعی برای بهبود دستگاه گوارش و کاهش بیماری‌های گوارشی محسوب می‌شود. مصرف آلبالو به خاطر داشتن الیاف خاص در پوست و گوشتش به کاهش التهاب در سیستم گوارش کمک می‌کند. آلبالو در بهبود عملکرد روده نیز مؤثر است. آلبالو با داشتن ترکیباتی مثل سرکه و اسید مالیک در بالا بردن ترشحات صفرا و پایین آوردن خطر بروز سنگ صفرا اثرگذار است.

تنظیم فشار خون

از آلبالو برای تنظیم فشار خون هم استفاده می‌شود. پتاسیم موجود در این میوه برای سلامتی قلب و عروق مفید است و می‌تواند موجب پایین آمدن فشار خون و بهبود کارکرد قلب شود. از آنجا که التهاب و استرس اکسیداتیو دو عامل اصل بروز فشار خون به شمار می‌روند، ترکیبات ضدالتهابی و ضداکسیدانی آلبالو مثل فنول‌ها و فلاونوئیدها هم می‌توانند در کنترل فشار خون در بدن مؤثر واقع شوند.

سلامت استخوان‌ها

از خواص آلبالو می‌توان برای سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌های استخوانی بهره برد. زیرا آلبالو میزان زیادی کلسیم دارد که برای حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها مفید است. مصرف منظم آلبالو با پایین آمدن خطر ابتلا به استئوپروز همراه است. همچنین، به دلیل داشتن فیبر، پتاسیم و مواد معدنی به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. خواص ضدالتهابی آلبالو در کاهش التهاب و درد مفاصل مؤثر است.

سلامت قلب و عروق

پتاسیم موجود در آلبالو برای کاهش فشار خون مفید است و مصرف مداوم آن می‌‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی و بیماری عروق کرونر مؤثر باشد. خواص ضدالتهابی آلبالو می‌تواند در کاهش التهاب در بدن و پیشگیری از بالا رفتن ریسک بیماری‌های قلبی اثرگذار باشد. از دیگر خواص آلبالو برای سلامت قلب می‌توان به بهبود کارکرد عروق و کاهش کلسترول اشاره کرد. مصرف مداوم آلبالو می‌تواند در جلوگیری از رسوب چربی در دیواره‌های عروق کمک‌کننده باشد. ضمن اینکه در کاهش سطح کلسترول بد و حفظ سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است.  

کاهش غلظت خون

از مهم‌ترین فواید آلبالو می‌توان به کاهش غلظت خون نیز اشاره کرد که به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در این میوه است. این آنتی‌اکسیدان‌ها به بهبود گردش خون و پیشگیری از تشکیل لخته خون کمک می‌کنند. این مسئله در کاهش خطر انسداد رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی و عروقی مؤثر است.

سلامت مغز

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آلبالو در حفاظت از سلول‌های مغزی و بهبود کارکرد مغز مؤثر هستند. مؤثر مداوم این میوه می‌تواند در کاهش ابتلا به آلزایمر اثرگذار باشد.

کاهش چربی خون

آلبالو به علت داشتن ترکیبات آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها در کاهش کلسترول بد خون کمک‌کننده است. حتی مصرف مداوم آن می‌تواند در بالا بردن سطح کلسترول خوب در بدن مؤثر باشد. یکی دیگر از فواید آلبالو کاهش تری‌گلیسرید خون است. آلبالو به بهبود متابولیسم چربی کمک می‌کند و جلوی تجمع تری‌گلیسرید را در خون می‌گیرد.

بهبود کم‌خونی

از خواص آلبالو می‌توان به داشتن آهن و ویتامین ث در آن اشاره کرد. این مواد معدنی می‌توانند جلوی بروز کم‌خونی در بدن را بگیرند و جذب آهن را بالا ببرند. ترکیبات مغذی آن موجب کاهش خستگی ناشی از کم‌خونی می‌شود. مصرف مداوم و متعادل آلبالو می‌تواند در در تولید گلبول‌های قرمز خون نیز مؤثر باشد.

به دلیل اینکه شاخص گلیسمی پایینی دارد، ترکیبات موجود در آن به بهبود حساسیت به انسولین کمک می‌کنند. این میوه قند کمی دارد و به علت داشتن ترکیباتی مثل آنتوسیانین و کوئرستین در صورت مصرف متعادل در کاهش قند خون ناشتا در بیماران دیابتی مؤثر واقع می‌شود.  

درمان سرماخوردگی

آلبالو به دلیل داشتن ویتامین ث و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها مؤثر باشد. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آلبالو از التهاب‌های ناشی از سرماخوردگی می‌کاهند و در بهبود نشانه‌های این بیماری مؤثرند.

بهبود بینایی

یکی از خواص آلبالو و مصرف مداوم آن بهبود بینایی است. به دلیل اینکه حاوی ویتامین آ و بتاکاروتن است این ترکیبات برای حفظ سلامت قرنیه و جلوگیری از خشکی چشم لازم‌اند. ضمن اینکه این آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌های چشم پیشگیری می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل آب مروارید و دژانسیون ماکولا را در افراد پایین می‌آورند.

فواید و خواص آب آلبالو

خواص آلبالو با خواص آب آلبالو متفاوت است. تحقیقات نشان داده است که مصرف آب آلبالو در مبارزه با آسیب‌های عضلانی ناشی از ورزش مؤثر است. در پژوهشی که روی دوندگان ماراتن انجام شده است، مشاهده شده که وقتی آنها از چند روز پیش و پس از مسابقه از آب آلبالو استفاده کرده‌اند، آسیب‌های ناشی از دویدن در مسافت‌های بلند در آنها با سرعت بیشتری بهبود پیدا کرده‌اند.

ضمن اینکه دوندگانی که پیش از یک مسابقه طولانی به مدت یک هفته دو بار در روز آب آلبالو خورده باشند، درد کمتری را در حین دویدن تجربه کرده‌اند. آب آلبالو می‌تواند آسیب عضلانی و درد ناشی از تمرین‌های سخت را کمتر کند.

آب آلبالو برای سلامتی کلیه نیز مفید است. مصرف آن می‌تواند راه حلی طبیعی برای حفظ سلامت کلیه باشد. خواص ضدالتهابی آب آلبالو می‌تواند در کاهش التهاب کلیه و بهبود کارکرد آن مؤثر باشد. آب آلبالو به دلیل داشتن پتاسیم و فیتوشیمیایی‌های ضدالتهابی می‌تواند در پیشگیری از سنگ کلیه کمک‌کننده باشد. حتی از خواص آب آلبالو برای پاکسازی سیستم ادراری نیز استفاده می‌شود. آب این میوه به علت داشتن خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی می‌تواند در حذف باکتری‌های مضر و کاهش التهاب در سیستم ادراری مفید واقع شود.

مضرات مصرف زیاد آلبالو

حال که با خواص آلبالو آشنا شدید، خوب است که درباره مضرات مصرف آن نیز اطلاعاتی به دست آورید. حتی دیده شده است که برخی افراد ممکن است به این میوه حساسیت داشته باشند. از مضرات مصرف آلبالو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آلبالو دارای اسید اکسالیک است که در صورت زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند موجب کاهش جذب کلسیم در بدن شود.
  • آلبالو به علت داشتن فیبر زیاد می‌تواند در برخی افراد مشکلات نفخ و اسهال را به وجود بیاورد. به همین دلیل، مصرف آلبالو همیشه باید در حد تعادل باشد.
  • آلبالو حتماً باید پیش از مصرف شسته شود. آلبالوی نشسته دارای باکتری‌ها و ویروس‌هایی است که می‌تواند برای افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشد.
  • مصرف زیاد آلبالو در افراد مبتلا به دیابت می‌تواند موجب بالا رفتن قند خون شود.
  • در افرادی که به آلبالو حساسیت نشان داده‌اند علائمی مثل خارش، قرمزی و مشکلات تنفسی مشاهده شده است.
  • مصرف زیاد آلبالو می‌تواند منجر به فرسایش مینای دندان شود.
  • امکان بروز عوارض تداخل دارویی با مصرف آلبالو همراه با برخی از داروها وجود دارد.


منبع : bumag.ir

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
نظرات