به گزارش فراز انرژی به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، در این اجلاس، معاون امور شرکتهای شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان که به نمایندگی از طرف افشار بازیار مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، در این اجلاس حضور یافته بود، ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه موضوع HSE در شرکتها و هلدینگها بیان کرد: HSE نقش کلیدی در زنجیره ارزش تولید محصول داشته و یکی از ارکان اساسی تولید پایدار در شرکتها میباشد که باید به آن توجه ویژه نمود و هویت لازم را به این بخش مهم کلیدی در شرکت داد. در این راستا ارائه شاخصهای کلیدی حوزه HSE توسط مدیران عامل شرکتها و تبیین نقش این واحد در تضمین تولید پایدار، نقش مهمی در ارائه هویت و جایگاه حساس این بخش میتواند ایفا کند.
انصاری با تاکید بر اینکه نیاز است شاخصهای کلیدی برای ارائه عملکرد واحدهای HSE تعریف شود، گفت: این شاخصها باید توسط مدیران در گزارشهای ماهیانه، فصلی و مجمع تبیین شود.
معاون امور شرکتهای شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، در ادامه اظهار کرد: سه رویکرد یا نگاه به موضوع HSE در شرکتها میتوان داشت که این سه رویکرد شامل رویکرد واکنشی، پیشگیرانه و آینده ساز است.
وی در تبیین این سه رویکرد تشریح کرد: در چند سال اخیر رویکردهای واکنشی به سمت رویکرد پیشگیرانه تغییر کرده است به عبارت دیگر تمرکز بر جلوگیری از حادثه به جای اقدامات پس از حادثه بوده است. اما امروزه باید نیم نگاهی نیز به رویکرد آینده ساز داشته باشیم به این مفهوم که واحد HSE علاوه بر تمرکز بر پیشگیری از وقوع اتفاقات که میتواند تولید پایدار را تحت تاثیر قرار دهد باید به دنبال فضایی باشد که با ایجاد فضای امن در تمام حوزهها نقش آفرینی ویژه در تولید پایدار شرکتها ایفا نماید.
همچنین شهرام احمدی مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت، ضمن تشکر و قداردانی از شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به جهت برگزاری این اجلاس، چشم انداز، ماموریتها و خط مشیهای این حوزه را تشریح نمود و گفت: هم اکنون پارادایم مهمی در حوزه HSE شکل گرفته است و در حال گذر از آن هستیم و آن این است که HSE از یک واحد وظیفهای عبور کرده و تبدیل به یک موضوع راهبردی در تمامی شرکتهای و هلدینگها شده است.
وی با تاکید بر ضرورت و اهمیت HSE و نقش آن در فرایند تولید و پایداری صنعت پتروشیمی گفت: این تغییر نگرش به حوزه HSE از سنتی به راهبردی بسیار مهم و کلیدی است و این موضوع را باید مد نظر قرار داد که هر تغییر پارادیمی به همراه خود برخی از چالشها را به دنبال دارد اما موضوع مهم این است که مسیر درستی را پیش گرفتهایم لذا بر این اساس نگاه به HSE در وزارت نفت نیز نگاه راهبردی است.
داود عمادی، مدیر HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران هدف از برگزاری این نشستها را هم افزایی جهت ایجاد فرایند رو به جلو دانست و گفت: موضوع حاکم در حوزه کنونی HSE به خوبی نشان میدهد که مجموعه فعالیتهای ارزندهای در حوزه HSE در صنعت پتروشیمی صورت گرفته است.
وی افزود: در بسیاری از مواقع حادثهای که در صنعت پتروشیمی رخ میدهد به سرعت در فضای رسانه منتشر میشود این در حالی است که مجموعه فعالیتهایی خوبی در حوزه HSE صورت گرفته و در بسیاری از حوزهها حرف برای گفتن وجود دارد و همرستا با تکنولوژیهای روز دنیا در حال خدماترسانی هستیم اما این گونه فعالیتها آنطور که باید اطلاعرسانی نمیشود.
رحمان جلیلوند مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان نیز در حاشیه این اجلاس تشریح کرد: سیاستگذاری کلان در حوزه ایمنی و آتش نشانی صنعت پتروشیمی والاترین هدف این دوره از نشستها میباشد.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت شستان ضمن تاکید بر بروزرسانی و یکپارچهسازی شیوههای اجرایی افزود: تبادل نظرات نخبگان، ارائه تجربههای موفق، تجزیه و تحلیل حوادث و انتقال دانش از مهمترین رویکردهای این دوره از سلسله نشستهای کمیته تخصصی ایمنی و آتش نشانی میباشد.
مدیر پدافند غیرعامل شرکت شستان همچنین از تشریح جدیدترین تکنولوژیهای نوین حوزه ایمنی و آتش نشانی در این دوره از نشستها خبرداد و گفت: با بهره گیری از هوش مصنوعی در صنعت ایمنی و آتش نشانی شاهد تغییر فرایندها و رویکردهای نوین خواهیم بود، مشارکت هوش مصنوعی در HSE و مدیریت ریسک از اهم موضوعات مطرح شده میباشد.
مدیر HSE شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، در پایان از بهره گیری ظرفیتهای صنعت پتروشیمی در حوزه ایمنی و آتش نشانی خبرداد و گفت: ارائه کارشناسی و منطبق بر تحلیلها از حوادث و اقدامات موفق ایمنی و آتش نشانی در سطح شرکتهای پتروشیمی منجر به انتقال و گردش تجربیات در سطح کشور شد، ایجاد وحدت رویه و ادبیات مشترک در حوزه ایمنی و آتش نشانی از مهمترین دغدغههای مطرح شده در این دوره میباشد.
بنابر این گزارش، در طول دو روز برگزاری اجلاس، موضوعات تخصصی متعددی از جمله؛ تحلیل مدلهای ریشهیابی حوادث شغلی و فرآیندی، الزامات ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه، استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت ریسک و HSE، ارتقای ایمنی مخازن ذخیره صنعت پتروشیمی همچنین سیاستگذاری کلان در حوزه ایمنی و آتش نشانی، تبادل نظرات خبرگان و انتقال دانش، تجزیه و تحلیل حوادث با رویکرد درس آموزی از آنها و آشنایی با تکنولوژیهای نوین و علوم روز در حوزه ایمنی و آتش نشانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
گفتنی است؛ این نشست با پاسخ به سوالات حضار توسط مدیر کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت و عمادی مدیرکل HSE وزارت نفت و مدیر HSE شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به پایان رسید.
منبع : خبرآنلاین